Johan Pierre i Sundsvall Dragons valde låtar i Musikbagaget Lönnå i P4. Foto: Karin Lycke
7 november Musikbagaget

Inte bara bollar som studsar

Till vardags är Johan Pierre point guard i Sundsvall Dragons och hanterar en basketboll på alla möjliga sätt. Till fest ... Ja, då är han gäst i Musikbagaget! Och ur hans bagage studsar rejält sväng.

Ärvd låt från mina föräldrar
Bell Biv Devoe - Poison
Vet inte riktigt om den var ärvd eller så, men mycket av denna musik var på 90-talet och eftersom jag växte upp på den tiden i New York så var detta väldigt inne. Minns fortfarande vad låten hette för jag ville höra den hela tiden. Till och med min mamma kommer ihåg det!

Min första skiva 
LL Cool J - Doin' it
Fick min första skiva av min pappa vilket var LL Cool J's Mister Smith. Var direkt intresserad av hiphop liksom, och det var den bästa låten på skivan.
Sedan köpte han en annan skiva till mig som var Canibus första, året efter så hamnade de två rapparna i en sk beef, haha. Så mina två första artister hatade varandra.

Låt jag gillar i smyg
Britney Spears - Till the world ends
Jag tycker hon är en grym artist, men det kanske sticker ut lite från det jag brukar lyssna på. Hon är inte en artist jag laddar ner, men kör henne gärna på Spotify eller så.

Just nu
Xavier - Off the hook
Jag har rappat länge ... Min egna musik, håller på med ett skivbolag och ett mixtape som ska släppas inom snar framtid. Så jag lyssnar mycket på mig själv just nu för att se vad jag kan utveckla till nästa projekt osv.

Tryckare jag minns
Céline Dion - My heart will go on
Minns att den alltid spelades och att det kallades snöbollen. Killar stod på ena sidan rummet, tjejerna på andra, sedan fick man gå fram och fråga ifall de ville dansa. Haha, den spelades på alla mellanstadiediscon!

En artist som betytt mycket för mig
Jay-Z - Jigga that nigga
Han kommer ifrån inget, blev nekad väldigt länge, och nu är han något väldigt stort. Hans storhet är nog det som gör att jag beundrar honom,
sedan är hans musik väldigt bra, och är nog det jag har lyssnat på mest av allt under mina dagar. Självförtroende är väl hur man kan summera honom.

Danslåt
Pakito - Living on video
Jag och mina polare från Mariehem kom på denna dans, hade aldrig sett den innan, och efter ett tag kändes det som att hela stan samt fler ställen dansade så här till techno. Upp med händerna, bara! Numera står jag väl i och för sig mest och är cool på sidan av, när jag är ute, men ibland dansar jag också.

Peppningslåten
Axwell/SHM - Leave the world behind
Den här blir jag taggad av på en gång om jag ska ut eller på fest eller så.

Till min älskade
Takida - Curly Sue
Min tjej Sara skrev låttexten till mig en gång och sa att hon tänkte på mig varje gång hon hörde den, vilket är en väldigt fin låt. Plus att det är en av hennes favoritgrupper.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".