Asfalt och betong, det är Ulrica Åhmans melodi. Foto: Elenor Nordström
14 november 2011 Musikbagaget

Asfalt, betong och musik

Veckans gäst i Musikbagaget heter Ulrica Åhman, och är distriktschef för Skanska Asfalt och Betong. Låter som ett hårt jobb, om man ser till innehållsförteckningen. Men dess mjukare är istället den musik som Ulrica lyssnar på. Just nu är Melissa Horn favoriten, och under uppväxten var det Fågeldansen som fick familjen att dansa loss.

MIN FÖRSTA SKIVA
Europe  - The Final Countdown
Jag var nio år när jag fick skivan med samma namn som låten. Jag spelade i princip sönder skivan och var så glad över den. En klassiker!

ÄRDV LÅT FRÅN MINA FÖRÄLDRAR
Curt Haagers - Fågeldansen
Fortfarande idag när jag hör den här låten kommer jag ihåg hur roligt vi hade när hela familjen dansade fågeldansen. Jag var fyra år när skivan släpptes och min syster var två år, låten blev snabbt en favorit och det dansades för fullt, gärna tillsammans med mamma och mappa. Jag hoppas att snart att få dansa den igen med min systerson!

JUST NU GILLAR JAG
Melissa Horn - Under löven
En favoritartist under hösten, bra till höstmys! Tyvärr missade jag konserten i Sundsvall tidigare i höst. 

EN ARTIST SOM BETYTT MYCKET FÖR MIG
Regina Spektor - The Calculation
Regina Spektor är en artist som jag med jämna mellanrum återkommer till. Tycker särskilt mycket om hennes texter.

TRÖSTLÅT
Eva Dahlgren - Ängeln I rummet
Ofta saknas tid för eftertanke, allt går väldigt fort och då kan det vara skönt att stanna upp. Ängeln i rummet är en fantastisk låt som går att lyssna på om och om igen.

BÄSTA TRÄNINGSLÅTEN
The Black Eyed Peas - I gotta feeling
Riktigt bra styrketräningslåt. Vissa låtar gör att man ger det lilla extra och det här är verkligen en sådan!

LÅT SOM FÅR MIG ATT TÄNKA PÅ SOMMAREN
Noratrion - Nu går vi ut i sommaren
Somrarna har jag alltid tillbringat i Utvik i Norafjärden. För något år sedan samlade Noratrion ihop texter och dikter från Norabygden. Det blev till slut en skiva och det finns inget som så mycket får mig att tänka på sommaren som den här låten. När jag är ute och reser och känner att jag har varit borta länge spelar jag den här låten och känner mig som hemma!

MÅ BRA-LÅT
Lou Reed - Perfect Day
Jag får alltid en "må bra känsla" när jag hör den här låten. Det är alltid lätt att hitta saker som kan vara bättre men visst finns det perfekta dagar.

LÅT SOM FÖR TANKARNA TILL MIN FAMILJ
Lars Winnerbäck - För Dig
Jag har en alldeles fantastisk familj och min syster betyder oerhört mycket för mig. När min syster gifte sig sommaren 2010 spelades Lars Winnerbäcks "För Dig" och jag förknippar den låten starkt till min syster och hennes familj.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".