Nästan helg

Smakfull läsning hos Lönnå i P4

2:01 min

Nästan helg betyder nästan mer tid för matlagning. Tim Falbe, Monika Westin & Lena Sjödin Roman får det att vattnas i munnen eftersom dom är i studion och pratar kokböcker.

Tim Falbe tipsar

Vår kokbok - en klassiker som finns som bas i de flesta hem. Fungerar lika bra som studentpresent nu som då.

Pettson och Findus kokbok av Sven Nordqvist En kul och fint illustrerad kokbok som gör det roligt också för de små att deltaga i matlagandet. Ska man laga fisk, då är Findus ute och fiskar på bilden.


Lena Sjödin Roman tipsar

Första måltidsboken av Johanna Westman Enkel och tydlig kokbok med realistiska bilder på maten som barnen kan känna igen och förstå. Inga "plättar i motljus". Och att barnen känner igen författaren från barnprogram på tv gör säkert saken roligare.

Rosendals trädgårdscafé av Monika Ahlberg En bok om det som serveras på just Rosendals trädgårdscafé, och som följer årstidernas olika utbud. En stor bok fylld med läckra bilder.


Monika Westin tipsar

Kustvägen av Erika Moll En bok som stannar till på restaurangerna längs Kustvägen och både smakar och delar med sig av recept. Som bonus får man lära sig om platsernas historia.

The desperate housewives kokbok av Scott S Tobis och Christopher Styler Det äts mycket mat i den populära amerikanska tv-serien. Och maten ser alltid god ut. Boken är full med läckra bilder, och dessutom får man lära sig tricken som får maten att se sådär overkligt god ut, som den gör på tv.