Den "politiska" glassen

Onsdag 21 januari - Yes Pecan!

Från och med idag kommer jag att blogga om min tid här i P4 Morgon och min tid i Västernorrland. Du kommer att få läsa lite om vad som händer bakom kulisserna och om mina upptäckter och funderingar över vardagen i allmänhet och Västernorrland i synnerhet.

Jag säger bara: Yes, Pecan!

Vårt program den här morgonen var ju så fullspäckat att jag knappt kommer ihåg allt nu när det börjar bli sen eftermiddag i min värld. Men det finns ett par saker som sitter kvar längre än andra.

Jag var på Hotel Knaust imorse och träffade Teaterföreningen i Sundsvall och gladdes tillsammans med dem åt att intresset för teater och antalet medlemmar i Sundsvall ökar för varje år.

Vi pratade vidare om säkerheten vid övergångsställena i Sundsvall. Det var jag som satte igång alltihop eftersom jag tycker mig ha sett att bilisterna i den här stan är lite dåliga på att stanna vid övergångsställena. Det har förstås satt igång en diskussion som jag tror kommer fortsätta framöver. Men jag skulle kunna summera det med att de flesta som har hört av sig är bilister som mest verkar irriterade över att någon överhuvudtaget vill gå över gatan. Det får inte mig att känna mig tryggare...

Men bäst idag var nog ändå upptäckten som Håkan har gjort. Bland alla reklamprylar som har sålt i samband med installationen av president Barack Obama är ändå den här den fyndigaste:

Yes Pecan - som en självklar travesti på Obamas valspråk Yes, We Can! Det här gör att jag går hem med ett leende på läpparna som kommer hålla hela vägen till imorgon bitti.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".