1 av 3
Hans Hammarskiöld
2 av 3
Herr Gårman
3 av 3
Spanska Ridskolan Foto: Hans Hammarskiöld

Torsdag 22 januari – Övergångsställena sätts på prov

Det är väldigt varmt och tryggt att sitta kvar i radiostudion när vi sänder men när man väl kommer ut i verkligheten är det ju lika uppfriskande och spännande varje gång. Och idag hade jag anledning att komma ut två gånger. Och så fick jag ju träffa trevliga, trevliga Hans Hammarskiöld.

Först ut var jag och Håkan tillsammans, vi bestämde oss för att avsluta veckans diskussioner om övergångsställena genom att sätta dem på prov på riktigt. Vi skulle se om mina fördomar om hetsiga bilister i Sundsvall stämde. Men vi fick skam för här på morgonen, på Skolhusallén, körde ni alla exemplariskt. Håkan kunde, utan att riskera livet, testa säkerheten vi övergångsställen. Tur, tyckte jag som var lite orolig för att behöva ringa 112 i direktsändning. Att vi sedan skyddades av tåget två gånger har väl ingen betydelse. Eller?

Jag hann knappt komma tillbaka till studions trygga vrå innan det var dags att åka ut på nya äventyr.

Ibland har vi journalister det riktigt bra. Det händer att man får gå på förhandsvisningar på filmer, eller får fribiljetter till någon unik konsert, eller så får man som jag: En privat visning av utställningen Tiden och Ljuset med fotografen Hans Hammarskiöld som guide! Och som jag mös.

Och även om Du inte får just den lyxiga möjligheten kan jag verkligen rekommendera ett besök på Fotomuseet i Sundsvall. Tiden och Ljuset är en riktigt fin utställning. Inte missa!

Sen har vi ju varit på lunch med Magnus också. Nu är han snart tillbaka! Det ska bli så spännande med hela gänget samlat. Vad som helst kan hända!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".