30/1 Härliga harmlösa spratt

Improv Everywhere i New York ägnar sig åt improvisationsteater i stadsmiljö. Eller teater och teater. De skapar händelser, scener, ofta med många människor inblandade. Som när de samlade ihop ungefär 80 deltagare som klädde sig precis som personalen i en hemelektronikkedja, i blå tröja och khakibyxor, och gick in i en av kedjans butiker.

De låtsades inte vara anställda, men de hjälpte gärna till om en kund frågade om något. Om någon undrade om de arbetade där så svarade de nej och att de bara väntade på en kompis. Fantastiskt roligt – och förmodligen smått surrealistiskt för butikens riktiga personal.

Improv Everywhere dokumenterade ”uppdraget” med dolda kameror, samt med hjälp av medhavda minneskort och band som de stoppade i hemelektronikbutikens demokameror.

Läs mer om just den här händelsen och om alla andra drygt 80 uppdrag som Improv Everywhere har utfört sedan starten 2001:

Borde inte någon hitta på något sånt här i Västernorrland? Eller är det redan gjort? Hör gärna av dig till Morgon i P4!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista