Pittsburgh Steelers vann mot Arizona Cardinals i Super Bowl. Foto: AP/Scanpix

2/2 Super Bowl 43

Super Bowl är finalernas final, spektaklernas spektakel och sportsändningarnas sportsändningar. Ja, den amerikanska fotbollens stora match är mycket – och själva sporten är faktiskt ett exempel på vad hela världen borde vara. Visst, det handlar om att vara bäst, men i amerikansk fotboll finns det ändå plats för alla. Man kan nämligen vara bäst på så många olika saker.

Det behövs stora och starka som kan stå i vägen och det behövs smidiga och kvicka som kan springa fort och fånga bollen. Det behövs såna som kan sparka långt, både på liggande boll och på uppkast, och det behövs såna som kan kasta med precision. Dessutom krävs skarpa taktiska hjärnor samt en hel del jävlar anamma. Som sagt, det finns plats för alla i amerikansk fotboll.

Årets final, Super Bowl nummer 43, spelades natten mot i dag och inramningen var som vanligt smått otrolig. Matchen utvecklades dessutom till en riktig rysare, en klassiker vågar jag faktiskt påstå redan nu, som Pittsburgh Steelers till slut vann mot Arizona Cardinals med 27-23.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista