1 av 5
Foto: Karin Grip/Scanpix
2 av 5
Foto: Annika Forsberg/SR
3 av 5
Foto: Annika Forsberg/SR
4 av 5
Foto: Annika Forsberg/SR
5 av 5
Foto: Annika Forsberg/SR

Tisdag 3 februari – Nedräkningen har börjat

Jag har fått in så otroligt många roliga, bra och ibland lite knäppa tips från er lyssnare om vad jag måste göra i Västernorrland innan jag åker härifrån. Du får gärna fortsätta skicka in tips direkt till mig för listan över tio saker är inte sammanställd än. Däremot har jag påbörjat aktiviteterna. Men först tänkte jag berätta lite om vad som har hänt sedan sist.


Det har ju varit helg och jag har provat lite allt möjligt som Sundsvall med omnejd har att bjuda på. Det blev precis som jag hade hoppats i fredags, det blev en syjunta med stickning, broderier och ost och kex. Det är sådant jag aldrig får för mig att göra i Stockholm så kanske håller jag på att utveckla en ny sida hos mig själv.

Lördagen bestod av en snålskjuts upp på Norra Berget, en våffelstund på Café Gesällen och en finfin promenad nerför berget i skymning och total tystnad. Vårt tjatter undantaget. Och på kvällen blev det förstås rockkonsert med alldeles flotta The Soundtrack of Our Lives som kom och spelade för oss på Stadshuset. Vad fint det var.

Helgen av slutades sedan av en söndagsstek på Torpshammars herrgård med kaffe och kaka. Men vinterpromenaden skippades, det var helt enkelt för kallt. Alldeles för kallt.

Men hur var det nu igår då? Vad var det för äventyr jag åkte ut på? Jo, Lars Viklund, som är naturbevakare på Länsstyrelsen, tog med mig ut på skoter för att inventera lo-spår. Och visst fick vi se spår. Kolla här:

På måndag kommer du att kunna höra ett längre inslag om vad jag fick se egentligen. Tyvärr har jag ingen bild på hur tjusig jag var i min skoteroverall.

Förutom vår eminenta sändning idag om bland annat skvallerkärringar och sladdergubbar så var det stilfull invigning på jobbet idag. I vårt mötesrum avtäcktes nämligen den nya flanellografen. Här följer en liten bildserie från händelsen, med radiokaka och allt. Känner du till radiokaka? Och med det säger jag: Vi hörs imorgon!Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista