1 av 3
Foto: APN/Scanpix
2 av 3
Paul Jones & Dave Kelly i The Blues Band. Foto: Annika Forsberg/SR
3 av 3
This is Spinal Tap

Onsdag 4 februari – Halvvägs till... ja vadå?

Jag tror kanske att jag menar halvvägs till helgen helt enkelt. Men det är fritt att själv välja vad vi har kommit halvvägs till. Lill-lördag kallas ju också onsdagen och med det antyds ju att vi alla ska ut och dansa eller bli för fulla för vårt eget bästa. För det är väl det man gör på lördagar, eller? Men det blir inget sådant för mig ikväll. Lite mat och vila så jag är pigg och glad imorgon också.

I dagens program har vi pratat med Mikael Fränckel, KB 65, om mötet med Modo och Foppa i Bjästa Ishall. Det är ju inte utan att jag blir sugen på att själv uppleva det på plats. Egentligen kanske mest för stämningen i hallen. Jag gissar att det kommer vara som under en riktigt het rockkonsert! Men, ok, lite för Foppas skull också. Men som jag sa i sändning: det finns en viss risk att jag blir besviken på den korta istiden han kommer ha.

På en allvarligare not pratade vi också med Britta Hedfalk som är projektledare för Världscancerdagen. Hon berättade att om varför den här dagen finns och vad cancerfonden jobbar med.

Sen undrade jag lite över svordomar och användandet av dem utspritt i Sverige. Men jag tror kanske att jag var lite snabb i mina funderingar. Vid närmare eftertanke svärs det nog till höger och vänster överallt.

Håkan pratade om Spinal Tap, en av mina absoluta favoritfilmer. It brings back memories. Det kan hända att jag måste se om den filmen i helgen. Gör det du också! Den är bra rolig!

Men det häftigaste var ju ändå när Dave Kelly och Paul Jones från The Blues Band klev in i studion för att både prata och spela musik! Oh, vad bra det var. Alla på kontoret släppte det de gjorde och kom till vår studio för att lyssna! Jag fick lite rysningar faktiskt!

Vi hörs imorgon!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista