Foto: Pontus Lundahl/Scanpix

Tisdag 10 februari - Tjuvstarta mera

Känns alltid skönt att vara i studion igen, även om jag och Magnus fick klara oss utan Håkan idag. Jag tycker att vi gjorde det rätt bra! Och nu har vi också dragit igång ”Så här ser min morgon ut”. Du har väl inte missat att vi vill ha in bilder på vad du gör på morgonen eller vad du ser när du slår upp dina blå. Gå in redan nu och titta på de bilderna som har skickats in hittills!

Jag tror att jag också ska bidra med någon bild. Men det är nog inte så spännande. Det är ju lite skillnad om man vaknar samtidigt som resten av världen. När jag vaknar är det mörkt och det första jag ser är persiennerna och det andra jag tittar på är min utomhustermometer. Gud va glad jag är för den, annars hade jag varit felklädd varje dag. I Stockholm har jag aldrig behövt termometer, jag brukar titta ut på gatan och se vad andra har på sig. Men nu är det ju ingen annan (nästan) som är vaken...

Får se då, det kanske blir en bild på min termometer då.

Sen fick jag erkänna för Magnus att jag har ägnat utvalda delar av helgen att äta semlor. Och det är ju lite grann av en tjuvstart, jag vet. Men det är ju så hemskt frestande med alla bagerier som säljer semlor till höger och vänster. Och när det gäller goda saker, så tillhör inte jag dem som har lust att vänta alltför länge. Så julmust dricker jag också så fort jag kan! Helst året om om jag kunde. Och nu har jag ju fått reda på att det kan jag! För tydligen kan man lagra musten ett år. Jag vet någon som kommer att göra det så fort påskmusten dyker upp i affären. Det svåra kommer bara att vara att hålla sig från att dricka upp den direkt! Fan, nu blev jag mustsugen.

Jag undrar vad du har för traditioner som du tjuvstartar och vilka traditioner du aldrig skulle drömma om att tjuvstarta! Maila oss! Och maila oss dina bilder!

Vi hörs imorgon!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista