1 av 2
Foto: Jurek Holzer/Scanpix
2 av 2
Monika Ahlberg. Foto: Jurek Holzer/Scanpix

Onsdag 11 februari – Låga temperaturer ute men varmt i sinne

Det är ju inte riktigt så det heter, jag vet. Men det är så jag känner just nu. Sundsvall och Västernorrland har lyckats med bedriften att få mig att gilla vintern igen. Jag kommer inte ihåg när jag gjorde det sist. Men jag misstänker att det var när jag åkte pulka och drack varm choklad på daglig basis under vinterhalvåret.

Men när Sundsvall med omnejd bjuder på gnistrande snö, klarblå himmel och strålande sol är det svårt att kritisera vintern.

Och Magnus verkar njuta som fisken och jag måste väl erkänna att vi kanske inte riktigt är överens om hur kallt det egentligen ska vara. För mig får det gärna ligga på max -8 men för Magnus del kan det gärna falla ner till max -15. Det enda jag har börjat fundera på lite lugnt och stilla är hur länge vintern varar här uppe.

Jag vet att man inte kan få allt men jag längtar lite efter att kunna gå i högklackat och skippa långkallingarna. Det har sagts mig att jag kan få vänta ända till Valborg innan snön är helt borta. Det är väl ändå lite väl långt bort, eller?

Idag delade vi ut de första lyx-hemmestrarna till två lyssnare som har skickat in morgonbilder till oss! Det känns väldigt kul att dels kunna ta del av er morgon medan vi sitter i studion och dels kunna dela ut så fina saker. Fortsätt skicka in roliga, fina och sömniga bilder till oss. Nästa onsdag kommer ytterligare två personer få en lyx-hemmester.

Vi hade ju besök av Monica Ahlberg, kokboksförfattare och entreprenör idag också! Det bästa med det var hennes snabbkurs i soppkokning. Nästa gång jag är i närheten av en mixer är det jag som kokar soppa på, ja, vad som helst egentligen!

Nä, nu ska jag sätta ihop morgondagens tävling och sen är det nog dags för mig att vila lite.

Vi hörs imorgon!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".