1 av 2
Var är Håkan? Foto: Annika Forsberg/SR
2 av 2
Min vintervän. Foto: Annika Forsberg/SR

Torsdag 12 februari – Finns Håkan eller inte?

Håkan var ju i studion igår, det var både jag och Magnus överens om. Visst var han det? För inte kan det vara så att vi båda har drömt ihop det. Men idag kvart över sju när Håkan brukar dyka upp, var hans stol fortfarande tom.

Så för att vara helt säkra på att Håkan och hans värld verkligen existerar så kände vi oss manade att ta in Håkans Värld på telefon. Och vi blev genast lugnade när Håkan meddelade att han inte bara finns utan att han också gör comeback imorgon bitti!

Vi fick besök av Emilia Biberg som går i nian på Nackstaskolan. Hon ska åka till Birmingham i England för att delta i Young Storyteller of the Year. Hon ska åka dit med tre andra svenska ungdomar och berätta sagor och på det sättet hjälper hon till att bevara berättarkonsten. Det är ju så coolt! Tänk vilken sagotant hon kommer vara sen när barnbarnen är små! Vilken dröm att ha en sagoberättare i familjen.

Vi snackade lite med Lasse Lindh också som var i Skellefteå för att ladda inför andra delfinalen i Melodifestivalen på lördag. Han lät så stadig på rösten att jag undrade lite om det var så att han inte hade vett att vara nervös eller om det helt enkelt kommer komma fem minuter innan föreställningen på lördag.

Imorgon är det meningen att jag och Håkan ska battla i Guitar Hero. Åh, det är så bra med de här dagliga små kamperna vi har. Det är som att pulsen stiger lite och man glömmer snabbt att man var uppe i ottan. Sen är det ju en helt annan grej vem som vinner till slut! Heja på mig nu!

Sen var det ju så att Magnus nämnde min (falska) pälsmössa igår morse, så jag tänkte att jag kan ju lägga ut en bild på den så att du vet vad vi menar. Så håll till godo, min kompis i vinterkylan:

Vi hörs imorgon!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".