1 av 2
Foto: Scanpix
2 av 2
Forsbergska släktens familjevapen.

Tisdag 17 februari – Moderna dödsannonser

Igår hade både jag och Magnus en välbehövlig sovmorgon men idag var vi tillbaka igen. Lika starka som förra veckan. Och det blev framför allt snack om utformningen av dödsannonser idag. Ett allvarligt ämne kan tyckas, men det blev inte så mörkt av det ändå.

Idag kan dödsannonser se ut nästan hur som helst och man kan välja att ha en annan bild än ett kors i sin dödsannons. Det har på senare år blivit allt vanligare med djur eller båtar, men nu har det dessutom dykt upp något så ovanligt som ett garnnystan eller som bredvid, en semla. Och med anledning av det här började vi diskutera vad vi tycker om det här och vilken bild vi själva skulle välja. Håkan skulle lämna det utrymmet blankt, Magnus behövde fundera lite och jag kom på att min 12 årige brorsdotter alldeles nyss har gjort ett familjevapen till den forsbergska släkten och det får nog bli den då! Finare bild kan jag inte tänka mig.

Sen tog jag en tur ner på Gärdehov och det blev ett besök på mässan för Utbildning & Framtid. Där pratade jag med årets inspiratör Zinat Pirzadeh som berättade lite kort om hur hon skulle inspirera åhörarna idag.

Sen fortsätter vi med samma kraft och engagemang att ropa in bilder från er lyssnare på hur er morgon ser ut! Det är så himla kul att det har kommit in ett helt gäng bilder och imorgon är det dags att utse två lyckliga fotografer som ska belönas lite extra.

Vi hörs imorgon!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".