Foto: Henrik Montgomery/Scanpix

Fredag 20 februari – Vinnare blev grannarna

Fredag är dagen vi byter ämne. Och så även den här fredagen. Hela veckan har vi pratat om vinnare. Det började i måndags med att Helena Jonsson tog VM Guld i skidskytte i söndags och det blev då liksom självklart att veckans tema skulle bli vinnarlåtar. Så vi har kört en hel drös med vinnande låtar. Men idag var det ju dags för temabyte. Och vad blev det då?

Jo, det blev granntema. Låtar från, om eller med våra grannländer i fokus. Jag gissar redan nu på att det kanske blir en låt av A-ha eller kanske lordi. Men det är ju helt upp till dig faktiskt, vad det ska bli. Önska på nu, vad som helst på temat grannar är välkommet.

Håkan har förstås börjat ladda för Oscarsgalan och i hans värld pratades det både igår och idag om årets stora filmhändelse. Och jag kan avslöja redan nu att på måndag kommer alla filmälskare få sitt lystmäte, för då blir det film, film, film. Kommer du också sitta uppe hela natten mellan söndag och måndag?

Annars var jag mest fascinerad över att man i Peking har försökt påverka bristen på nederbörd genom att skjuta upp 313 små ampuller med jodsilver i molnen. Men det lyckades lite för bra. För snön vräkte ner och de blev tvungna att stänga av hela 12 landsvägar kring huvudstäder på grund av det ymniga snöfallet.

Vilken grej!

Vi hörs på måndag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".