1 av 2
Stängde jag av spisen? Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
2 av 2
Pälsmössorna. Foto: Samuel Giers/SR

Fredag 27 februari – Nojor och tvångstankar

Det är roligt med nojor. Särskilt om man har dem under kontroll antar jag. Om man är fånge i sina egna tvångstankar kan jag tänka mig att det inte blir så himla kul. Men vi fick en ett helt gäng roliga nojor från er idag. Men det verkade ändå inte vara så jättemycket nojor i studion.

Håkan var mest rädd för hygienen i den offentliga miljön och öppnar sällan en toalettdörr efter att ha tvättat händerna. Måste han så använder han helst armbågen eller ett ben eller liknande. Jag kan få för mig att inte trampa på A-brunnar ibland och Magnus kan vara tvungen att återvända hem om han får för sig att han har glömt spisen på.

Annars hade vi Mats som skrev in och berättade att han fick prata högt för att försäkra sig om att han hade gjort det han skulle. Eller Laila som är tvungen att gå ett varv runt stolen om hon har tagit på sig ett plagg avigt. Det har blivit många varv runt stolarna och mycket skratt från barn och barnbarn. Tack för att ni delade med er!

Det här med pälsmössan har börjat leva ett eget liv. För det visar sig att det är fler på jobbet än jag som har pälsmössor (äkta och oäkta) i sina gömmor. Nu kryper det fram. Så idag var det jag och Therés Ulander som höll fanan högt. Det går rykten om att även Christer Suneson ska ta med sig sin mössa nästa vecka. Håll ögonen öppna.

Om du har någon fin pälsmössa som du vill föreviga dig i kan du väl skicka en bild till mig så kanske det blir ett helt galleri till slut.

I helgen ska jag ta vara på vintersporterna som länet har att erbjuda. Det blir skidåkning och kanske lite hockey på kvällen på lördagen. Men nu är det snart dags att packa ihop och ge sig ut i solskenet.

Vi hörs på måndag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".