Det här är i alla fall en Duett. Foto: Volvo personvagnar/Scanpix

Onsdag 4 mars – Duett, duo eller bara två?

Den här veckans tema är ju duetter och vi får in så många fina önskningar och ni är duktiga på att komma med motiveringar också. Hade jag önskat hade det varit Pet Shop Boys duett med Dusty Springfield: What Have I Done to Deserve This. Men nu är det ju inte mina önskningar som gäller, utan det är dina. Så sätt igång, passa på att önska din favvo-duett.

Men vår diskussion i programmet har delvis handlat om vad som kvalificeras som en duett. Vi har nog (sådant kan alltid ändras) kommit fram till att band eller artistkonstellationer som till vardags består av två personer så är det väl en duo, men deras låt som de framför är ju inte nödvändigtvis en duett? Och ibland kan man väl säga att det bara handlar om två röster som hörs?

Ja, du som lyssnar och önskar verkar ha klockren koll på vad som är duo och vad som är duett. Och tur är ju det för det gör vårt jobb lite lättare!

Vi tog oss också ett snack med en fantastiskt morgonpigg Sverker Olofsson som idag ska hålla i en utfrågning av våra fem biskopskandidater. Vi funderade en del på hur det skulle vara att göra en anställningsintervju under den förutsättningen. Jag är personligen glad över att det inte har sett ut så hittills i min karriär. Men visst kan det vara så att det känns som att man sitter inför en jury på en jobbintervju.

Du kanske känner till att jag håller på och samlar ihop tio saker som man ska göra i Västernorrland. Och nu har turen kommit till Indalsleden och skidåkning på Hallstaberget. Så imorgon kommer jag vilja att du mailar in och berättar vad jag absolut inte får missa på min bilresa utmed Indalsälven. Varför inte maila mig redan nu: annika.forsberg@sr.se

Och fortsätt skicka in bilder på din morgon.


Vi hörs imorgon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".