1 av 2
En stund kvar till våren. Foto: Tobias Röstlund/Scanpix
2 av 2
SAOL - nu också på nätet. Foto: Stefan Gustavsson/SvD/Scanpix

Onsdag 18 mars – Solen strålar

Nu har de kommit, de där härliga morgnarna med solens strålar genom fönstret. De träffar oss på kinden och vi får en föraning om att snart är det vår och snart kan vi hänga in den stora tunga vinterjackan i garderoben igen. Jo, nu börjar längtan bli stor. Det erkänner jag.

Snart kommer vi väl att kunna prata om vårtecken i vårt fina program. Men vi ska inte gå händelserna i förväg, för än är det vinter och videungen sover. Snöhögarna ligger stora och ganska stabila fortfarande och till gruset är bortsopat är det ingen vår.

Vi kunde ju höra i programmet idag att jag var ute och pulsade i just nämnda snö uppe på Vättaberget och fick våfflor serverade av Yvonne Uhlin, ordförande i Lidens Hembygdsförening. Det kommer som sagt fler intryck från era tips om vad man ska göra i Västernorrland innan man ger sig av.

Vi pratade om att övervikten har blivit ett problem i Västernorrland och att det bland män ligger över genomsnittet i hela landet. Det fick nog Håkan att fundera på om han skulle ge sig av också. Men jag tror nog att vi inte behöver oroa oss så mycket. Framför allt kommer han inte att försvinna än på ett tag utan han kommer att dyka upp hos oss imorgon också. Idag, i hans värld, pratade han om det faktum att SAOL numera finns kostnadsfritt på nätet. Oh, vad flott!

Vi fick också träffa Ronny Eriksson som turnerar runt i landet och driver med all skit som politiker och beslutsfattare utsätter oss för här i Sverige!

Nu ska jag alldeles strax hem och vila en skvätt, äta lite lunch och kanske ta en promenad i solen!

Vi hörs imorgon!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".