1 av 2
Far och flyg. Foto: Johan Nilsson/Scanpix
2 av 2
Intresset ökar för folkdans. Foto: Rolf Höjer/Scanpix

Torsdag 26 mars – Jag tjuvstartar helgen

Ni som lyssnar ofta vet säkert vid det här laget att jag alltid tycker att det är så roligt när vi får gäster till programmet. Och idag har vi haft gäster vid två olika tillfällen, så idag fick vi mysa till det ordentligt i studion. Vi har pratat både dans och teater och Earth Hour igen.

Nu när dagens sändning är slut kommer jag att smita och tjuvstarta helgen. För imorgon flyger jag till München under namnet Dj Fox för att spela skivor på en liten rockklubb som heter Atomic. Jag hade ju hoppats att jag skulle få tjuvstarta våren också. Men en snabbkoll på SMHI berättar att det är bara ett par grader varmt och ett riktigt regnväder. Jag hoppas så klart att det ska ändras som av ett mirakel, men jag antar att det inte är så troligt. Men flott ska det bli i vilket fall som helst.

I dagens program hade vi som sagt besök av både Nivren Folkdansgille och Skönborgs folkdansgille som berättade att intresset för folkdans går upp samtidigt som åldern går ner. Per, 30 år, och Björn, 18 år, berättade varför de började med just folkdans. Jag tyckte det var sjukt kul att höra! Sen hörde du kanske att Kvartersteatern i Sundsvall var på besök apropå att den firar 30 år i år.

Imorgon är det fredag och då blir det ju P4 Kommissionen som vanligt och Magnus och Håkan kommer att prata lite mer om Earth Hour och det blir en liten intervju med Petter som kommer till Sundsvall i helgen.

Så vi hörs inte imorgon, men P4 Morgon hörs ju förstås imorgon!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".