1 av 2
April, april, din dumma sill. Foto: Staffan Löwstedt/SvD/Scanpix
2 av 2
Petter. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix

Onsdag 1 april – Blev du lurad?

Har du blivit lurad än eller har du genomskådat varje taffligt försök till att få dig att gå på någon liten lögn? Här på radion verkar det inte vara så mycket med att lura varandra på arbetsplatsen. Kanske folk inte har tid att hitta på aprilskämt.

Idag har vi pratat om Teknik-SM och föreställningen Queen – The Show Must Go On. Sen var det ju förstås så att vi redde ut begreppen kring 1 april tillsammans med etnolog/intendent Lena Källström-Höök. Hon jobbar på Nordiska Museet i Stockholm och hon kan det mesta som finns att veta om traditioner i vårt avlånga land.

Vi var lite osäkra hela programmet om någon skulle lura oss. Skulle SMHI verkligen ge oss den sanna väderprognosen eller skulle vi få reda på att Teknik-SM inte existerar i verkligheten. Men vi klarade oss och vår expert Lena berättade att det är mest sådana som vi, media, som luras nuförtiden.

Det bästa som jag tar med mig från dagens program är att Håkan berättade om dammbygget som tydligen de flesta av er här i Västernorrland tar för givet. För mig var det en stor nyhet att man ger sig ut och bygger små dammar och floder där snön smälter. Men jag insåg ganska snart att där jag kommer ifrån smälter snön bort lika fort som den kommer. Jag hoppas ju så klart att jag ska stöta på någon som sitter och bygger och leder vatten vid vägkanten. Det verkar rätt mysigt.

Imorgon får vi besök av Petter, han var ju med på telefon i fredags men det var ju så trevligt så att vi bjöd hit honom också.

Vi hörs imorgon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".