Kanske kommer Norbergs ägg se ut så här? Foto: Jessica Gow

Måndag 6 april – Påskveckan har börjat.

Jo, jag vet. Påsken börjar ju inte officiellt förrän på torsdag men det känns ändå roligt att tjuvstarta påsken lite. Jag har ju dessutom för vana att tjuvstarta saker och ting så jag håller mig till mina egna traditioner. Jag tycker att påsk och must hör ihop så det blir nog en del av den varan för mig. Vad är ditt måste i påsk?

Håkan avslöjade att det kanske inte påskpyntas så mycket hos familjen Norberg men lite påskäggsmålning kommer det nog bli av i alla fall. Jag funderar på om jag ska bjuda in mig själv och måla lite ägg också.

Jag blev väldigt sugen på att testa att koka ägg tillsammans med t ex rödlök eller andra råvaror för att äggen ska få fina bakgrundsfärger.

Om man ska gå riktigt långt kanske man skulle sätta igång med marsipankycklingar och påsktårta också. Men jag tror att det är överkurs för mig den här påsken.

Vi pratade ju om berättarkonsten idag också och mästaren i berättarkonst Pelle Olsson gav oss några knep om hur man blir en bra berättare.

Dessutom passade vi på att ringa upp Tobias Fjällström och gratulera honom för att han har gått vidare i riksfinalen i Musik Direkt.

Imorgon ska vi prata mer om påsken och då specifikt om påsktraditioner.

Vi hörs imorgon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".