Det har hittats mycket glas i livsmedel på sistone. Foto: Markus Dahlberg/Scanpix

6/4 Glas glas glas

Först var det glas i en kyckling. Sedan blev det glas i flera kycklingar. Nu är det glas i olika typer av mat i flera delar av landet och även utomlands. Den senaste rapporten handlar om glas i en kastrull på Bergsåkers skola i Sundsvall. Hur kan det här komma sig?

Är det alltid så här mycket skräp i livsmedel, men det är just nu medierna rapporterar om det? Var det ett eller ett par fall från början och nu har så kallade copycats, som härmar tidigare illdåd, börjat lägga glas i vår mat? Eller handlar det om en eller kanske ett par olyckor som fått väldigt stor uppmärksamhet?

Otäckt är det i alla fall och morgongänget vill veta hur mycket, eller hur lite, vi egentligen har att vara oroliga över.

P.S. Håkan hittade en hög med glaskross utanför radiohuset i dag. Där ställer vi inte våra matkassar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".