Torsdag 16 april - Kanske ska bunkra med gamla filmklassiker.

Efter dagens tävling som hade temat film väcktes, hos mig, en stor lust att se om Wizard of Oz. Det är en riktig klassiker från 1939 med Judy Garland i huvudrollen och med den fantastiska ’over the rainbow’ framförd av just Judy. Och det fick mig av någon anledning att tänka på filmen Mommie Dearest som handlar om mor/dotter relationen mellan Joan Crawford och hennes dotter Christina. Den måste jag också se om.

Med hjälp av en av våra lyssnare Lárus Lárusson i Sollefteå trillade polleten ner och till slut kom svaret att det var filmen ”Mommie Dearest” jag sökte. Det kan faktiskt bli så att jag kommer bunkra upp med gamla filmer i helgen och sätta mig i soffan och äta god mat och bara sitta och njuta. Kanske måste jag även hyra filmen Annie, du vet filmen om den lilla rödhåriga föräldralösa flickan, och sjunga med i ”Tomorrow” för fulla muggar. Ja, nu vet du vad jag vill göra i helgen (det här var en liten vink till mitt helgsällskap).

Men än så länge är det inte helg och i dagen program pratade vi ju om andra saker än film. Sång och dans fick bli dagens tema. Vi pratade med sångpedagogen Astrid Domino och på stående fot bjöd vi in henne för att göra en liten kör av mig, Magnus och Håkan. Vi får se om det här kommer bli en följetong framöver. Dessutom pratade vi med Danielle Dietz, dansare och koregraf om dansföreställningen som hon är delaktig i på Murberget i Härnösand. Och visst kom frågan upp om vi kanske skulle bjuda hit henne också för att lära Magnus dans. Det vore väl något för oss alla att ta del av?

Imorgon ska vi byta tema på önskelåtarna och det blir P4 Kommissionen och vi ska också ta oss ett snack med Mange Schmidt.

Vi hörs imorgon.