Fredag 17 april – Oj, oj vad helgen kom lägligt.

Hade helgen inte kommit idag tror jag nog att inte bara jag hade valt att tjuvstarta den. Vi var idag tre radiosändare som såg fram emot en helgs ledighet och kanske lite sovmorgon. Det blir ju så där ibland.

Men nu är den här och vi njuter. Och vi försökte vårt bästa att förmedla den där fredagskänslan.

Vi pratade om att samla. Magnus frågade mig och Håkan om vi samlade på något och Håkan mindes sitt frimärkssamlande och jag kom ihåg mina luktsudd. Men sedan slog det mig att jag nog är på väg åt ett moccakoppssamlande som skulle kunna spåra ur om jag inte ser upp. Än så länge har jag bara fyra små kitschiga guldbeklädda koppar som jag är väldigt förtjust i och använder, men jag märker nog att min blick dras mot det där bordet på loppisar och marknader. Tro inte att jag inte märker det…

Men vi hann också med att prata med en äkta samlare om cyklar. Vi hade nämligen besök av Hans Sporrong som samlar just på cyklar. Mange Schmidt var med på ett hörn via telefon och jag var på besök på Kulturmagasinet inför Konstskolans elevutställning.

Nä, nu tar jag tåget söderut och hoppas på vår.

Vi hörs på måndag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".