Tisdag 21 april – Vi tog med oss sändningen ut. Och sen in igen.

Idag skulle vi göra större delen av sändningen från trappan på Hotell Knaust. Framför allt för att hinna träffa Herman och Birgitta Lindqvist innan de gav sig av med tåget till Stockholm och kanske vidare ut i världen. Vi hann med att prata med dem och sen bestämde sig batteriet i sändningsmaskinen att ge upp så då fick vi ta vårt pick och pack och åka upp på Haga igen och sända på traditionellt vis. Men det var kul så länge det varade.

Jag vill gärna göra om den typen av sändning även om det just idag blev lite hattigt och ryckigt och lite mer musik än vanligt. Men det här att ta med sig programmet ut för att få träffa andra människor än oss är väldigt bra tror jag, kanske framför allt för det sociala utvecklandet. Det är lätt annars att vi får ett lat program som inte orkar gå ut och träffa folk, ens när solen skiner. Vårt program har ju vant sig vid att alla kommer och hälsar på och anstränger sig för programmets skull. Men P4 Morgon skulle säkert må bra av att tvingas ut bland folk lite oftare. Vi får se vart vi tar med oss det nästa gång. Kanske dyker vi upp och ringer på dörren just hos dig.

Men som tur är fick vi med oss Gerd Harr, guide i Sundsvall, upp tillbaka till studion så att hon kunde berätta mer om den berömda trappan och huset Knausts historia.

Imorgon får vi flott besök igen. Då kommer Erik Nyberg och TullaMaja Fogelberg från Eftersnack och dessutom blir det livemusik från Näver och Neon. Men herregud så bortskämt vårt lilla program blir. Jag förstår om det inte alltid kan hålla fötterna på jorden när så många fina människor gör så mycket för det.

Vi hörs imorgon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".