1 av 2
TullaMajas och Eriks bilder. Foto: Per-Erik Karlsson/SR
2 av 2
Näver och neon spelade i studion. Foto: Sofia Forell/SR

Onsdag 22 april – Försnack inför eftersnack om Eftersnack

Vi blev gästade idag av TullaMaja Fogelberg och Erik Nyberg från SVTs Eftersnack. Ikväll sänds deras sista program och det ville ju vi förstås prata med dem om. Och det blev allra roligast när de ritade varandras porträtt. Det visade sig att de hade ungefär samma bild av varandra. Hur ska de klara sig utan varandra och hur ska vi klara oss utan dem?

Gäster är ju alltid allra roligast tycker jag. Hur kul det än är att vara den starka trojkan vi är till vardags så blir det ju alltid extra festligt när vi får besök. Och idag var det ju som sagt två besökstillfällen. Dels var det ju Erik Nyberg och TullaMaja Fogelberg i ett besök och sedan var det flott livemusiksbesök i form av Näver och Neon. De spelade bland annat en fantastisk version av ”Det gör ont” med fiol, dragspel och sång. Den vill man ju gärna höra igen.

Jag håller också på att ta in fler tips på min rundtur i Västernorrland. Tanken är ju att jag ska upptäcka så mycket som möjligt i vår region innan jag åker härifrån och sen vill jag vidarebefordra allt till er lyssnare igen. Som upplevelse-återvinning skulle man kunna kalla det.

Imorgon får vi också ett riktigt, riktigt flott besök. Hela bokbussen kommer på besök till vår studio och jag känner mig redan varm inombords över det här. När jag var i elva-tolv års åldern var bokbussen viktigare för mig än glassbilen. Varje gång den stannade runt hörnet från vårt hus gick jag dit med mina fullastade plastpåsar med böcker och lämnade tillbaka dem jag hade läst eller tröttnat på och lånade om dem jag inte riktigt var klar med. Sen lånade jag förstås nya böcker som jag släpade hem. Så där satt jag på bussgolvet och bläddrade och bläddrade i alla böcker till bussen var tvungen att dra vidare. Jag kommer till och med ihåg doften från alla böcker. Så imorgon kommer jag att sätta mig på bussgolvet igen och bläddra och bläddra i böckerna till någon sliter ut mig ur den igen.

Vi hörs imorgon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".