Pollen-tider. Foto: Hasse Holmberg/Scanpix

Tisdag 28 april – Tjejer, tjejer, tjejer

Med den där härliga våren kommer ju allergierna också. Jag som är helt befriad från allergier glömmer då och då vilka besvär som kan drabba den som är allergisk. På våren glömmer jag det ännu oftare för att jag är så uppfylld av varmare väder och barmark. Men idag fick jag en snabbkurs i hur det kan vara för en allergiker.

Jag hade bestämt träff med Marianne Wennström, allergikonsulent i Sjukhusparken i Härnösand. Där fick hon berätta hur man kan förenkla och minska besvären för de som inte tycker att våren är den bästa årstiden. Hon pratade också om hur det kan vara för barn som inte tål hund och katt och att man ska tänka på att det i varje klassrum finns en och en halv hund eller katt.

Innan det tog jag en sväng förbi Härnö Dans och Konferens och gick på tjejmässa. En mässa som hålls för högstadietjejer. Det är andra året för dem och uppslutningen var nästan överväldigande. Det var fullt i aulan under invigningen och förväntningarna kändes höga och glada. Jag pratade med prästen Katarina Adamsson som föreläser under rubriken Mitt liv som präst och jag mötte också upp med Ida-Maria Sjödin som höll i feministiskt självförsvar.

Något sådant fanns inte för tjejer när jag gick på högstadiet tänkte jag avundsjukt flera gånger medan jag var där. Tänk vad härligt det hade varit att få en hel dag av aktiviteter och föreläsningar bland enbart tjejer!

Just nu längtar jag lite till torsdag så att jag kan få höra radiokören live, eftersom jag missade den igår. Vi hoppas kunna sjunga in våren på torsdagmorgon.

Vi hörs imorgon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".