1 av 3
Kanske är det de här jag ska träffa. Foto: Martin Meissner/AP Photo/Scanpix
2 av 3
3 av 3

Onsdag 29 april – Vita lejon och dansband

Vem vet, kanske blir det ett besök på Junsele djurpark i slutet på maj. Kanske är ett besök där en av tio saker att göra i Västernorrland innan man försvinner. Definitivt är det en av tio saker om det involverar ett gos med ett av lejonen. För i slutet av maj kommer två vita lejonungar till Västernorrland på besök. Då ska jag försöka vara där.

Vi pratade med djurparken med anledning av att Skanskens småbjörnar inte visade sig för besökarna i söndags. Jag funderade på om de kanske var på besök på barnvårdscentralen eller om de redan hade haft för många familjebesök den gångna veckan. Det är så mycket som händer i små björnars liv den första tiden. Det är så många som vill komma och säga hej. Men istället fick vi höra att Junsele även i år får besök av ett par ungar från Tyskland och då ska väl P4 Morgon vara på plats?

Dessutom gästades vi av Jens Pääjärvi som är ganska nybliven sångare i Svänzons. Vi tänkte oss att det kanske skulle bli en svängom oss emellan, med anledning av Världsdansdagen. Men istället fick vi lära oss att Jens har ganska nyligen börjat öva upp sina danstalanger. Så istället blev det en bild på vår finaste dans-uppställning.

Sen blev det faktiskt ett kort snack om ticks och småvanor vi alla har för oss. Jag undrade om Håkan knäpper och knäcker med fingrarna regelbundet. Han var inte riktigt säker men jag vet i alla fall att jag ibland tvinnar mitt hår på ett ganska speciellt sätt. Jag har ingen film att visa upp, men likväl ett litet kort på resultatet. När jag har tvinnat en stund under en fundering låser jag fast mina fingrar på det här sättet och låter de hänga kvar. Jag har ingen aning om hur det började.

Imorgon får vi äntligen höra radiokören! Det ser jag fram emot!

Vi hörs imorgon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".