Dags att deklarera. Foto: Bertil Ericson

Måndag 4 maj – Deklarationsdagen

Nu har vi firat Valborg och många av oss har fått en sådan där långhelg. Det är väldigt lyxigt tycker jag, att ha en extra dag som man kan göra lite vad man vill med. Det är lite extra flott när lördagen känns som söndag och man ändå har en riktig söndag kvar att vila på. Men nu är vi tillbaka i allvaret och idag är det ju allmänna deklarationsdagen.

Därför pratade vi med Skatteinformatör Linda Olsson om deklarationsfrågor och om det ovanligaste avdragsbegäran. Hon berättade då om privatpersonen som ville dra av för sin del av Jas-affären. Det behövs väl knappast sägas att det inte gick igenom. Men oavsett vad du försöker dra av för kommer du i alla fall inte vara ensam med att lämna in din deklaration idag. Det är fortfarande mest idag det gäller.

I Håkans Värld pratade vi om nya kamerafunktioner och jag blev hemskt sugen på att skaffa en ny kamera och kanske filma och fotografera hela dagarna. Det finns ju så mycket kul man kan göra. Jag får helt enkelt fundera på något fotoprojekt som jag kan dra igång.

Imorgon ska vi skratta allihop för då är det Världsskrattdagen.

Vi hörs imorgon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".