Skrattet. Foto: Annika Forsberg/SR

Tisdag 5 maj – Jag vann och jag skrattade

Idag blev en riktigt bra dag. Det är inte ofta någon av oss på redaktionen får vara med och tävla och än mindre har en chans att vinna. Men på tisdagar är det er chans att utmana mig i Västernorrlands-kunskap och jag brukar ju säga att det är som att vinna på Walk-Over. Men idag fick jag vinna. Men det visade sig att det inte fanns något pris till mig.

Men, för att vara ärlig, så har faktiskt vår producent Per-Erik Karlsson lovat mig att det nog kan komma en vägatlas trots allt. Jag håller tummarna och litar på att Perra räddar dagen.

Igår skrev jag ju att det är Världsskrattdagen idag. Det stämmer ju inte, det var i söndags. Men här på P4 Morgon firade vi det idag. Och det gjorde vi med skrattinstruktör Maja Palmqvist.

Och mer firande blev det när Håkans Värld handlade om skrattlockande scener i filmvärlden. Och jag pratade då om skrattanfallet jag fick igår kväll strax innan jag skulle somna. Och det gjorde i sin tur att jag mindes att jag bara för några dagar sedan skrattade i sömnen. Gud vad roligt jag hade det!

Sen ringde vi och kollade peppen på basketlaget Sundsvall Dragons som står inför sin, kanske, viktigaste match någonsin ikväll. Assisterande tränare Pontus Frivold kunde självsäkert meddela att de alla mår jättebra och de laddar med frukost klockan nio på morgonen, precis som alla matchmornar. Vi fick också ett löfte om att få ett besök av pokalen om alla går vägen. Så nu håller vi tummarna.

Imorgon hoppas vi att vi ska kunna prata glädjande nyheter och basket.

Vi hörs imorgon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".