1 av 2
Frank the dog. Foto: Annika Forsberg/SR
2 av 2
Programledaren Magnus Leijon och hunden Frank. Foto: Annika Forsberg/SR

Torsdag 7 maj – Frank vill ha ett gosedjur

Idag är det Franks födelsedag. Och Frank är inte en ny redaktionsmedlem, men han är likväl Magnus hund. En Bostonterrier som precis som de flesta hundar är väldigt förtjust i mat. Så fort vi vände ryggen till sprang han till köket och höll sig i närheten av frukostbordet för närheten till tappade ostbitar och förbarmande personer. För att fira hans födelsedag tog vi hit Anne Allhonen för att prata med honom.

Vi hade ett par frågor som vi ville ha svar på. Vad önskar sig Frank i födelsedagspresent och varför är han rädd för Magnus dammsugare?

Enligt Anne vill Frank endast ha en lycklig dag i present, en dag med en ledig husse utan krav. Men sen kom det också fram att han saknar gossedjuren han hade när han var yngre. Så nu blir det för Magnus att gå ut och köpa ett keldjur, ja just det, det skulle vara rött också.

När det gällde dammsugaren så trodde Anne att Magnus var oskyldig i det hela (jag och Håkan är inte lika övertygade) men däremot skulle det kunna vara så att någon dammsög kring valpkorgen när han var liten.

När vi inte pratade hundar och vad de innerst inne hade på hjärtat så blev det så att vi pratade lite mat. Jag fick beskriva min middag från igår (vietnamesisk kyckling och äppelefterrätt) och hörde själv hur det lät som att det hade kunnat bli en sockerchock av allt råsocker vi använde oss av i köket. Men det var lagom och det var väldigt gott! Om det är så att du skulle bli intresserad av hur man gör kan du maila mig: annika.forsberg@sr.se

Vi hörs imorgon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".