1 av 2
Snart kommer det nya träd. Foto: Mia Martelleur/SR
2 av 2

Fredag 8 maj – Det blev ingen motorsågsmassaker

Fredag, härliga fredag. Men det gick mig liksom nästan förbi att det är fredag idag. Nu vet jag ju det, men känslan av helg har inte riktigt infunnit sig än. Kanske är det när jag vaknar efter min sovmorgon imorgon som jag verkligen förstår att det var fredag idag. Men idag skulle vi få höra motorsågljud i vår radio men tyvärr uteblev sågandet.

Men vi fick ju i alla fall svar på vad det är som håller på att hända längs Selångersån. Det sågas ned träd, så mycket kan vi alla se men varför, det kanske inte är lika lätt att veta. Så P4 Morgon tog reda på svaren. Och det visade sig att det är så här det ska komma att se ut:


 

Med andra ord, behöver vi inte heller vara för oroliga över träden heller, för det kommer nya. En ny sorts pil och en variant av körsbärsträd. Och till nästa sommar hoppas man att det ska vara klart för beskådning.

Vi hade ju besök också av Martin Emtenäs, känd från tv. Närmare bestämt från Mitt i Naturen i SVT och han var i vårt län för att dyka efter abborre och leta skogshare. Det gick sådär. De håller sig tydligen undan när Martin och hans tv-team vill visa upp dem. De här djuren kanske inte har samma behov som vissa människor att synas och höras i alla sammanhang. Men Martin skulle ge det en chans till idag och går det riktigt illa åker de tomhänta vidare på jakt efter andra landskapsdjur.

Jag ska i alla fall åka en liten tur söderut nu. Ha en fantastisk helg.

Vi hörs efter helgen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".