1 av 2
Hummerpanzotti med saffranssås och vitlöksfräst scampi serverat. Foto: Emil Modin.
2 av 2
Till efterrätt - Praliner med smak av viol, saffran, whisky och kanel. Foto: Emil Modin.

Dagens kulinariska höjdpunkt

Solskenskocken Johan lagar:

Köp färsk pasta av hög kvalitet - Panzotti finns med flera olika fyllningar, de på bilden är fyllda med hummer och ricotta.

Saffranssås:
2 msk fiskfond
1 msk vitt vin
6 dl grädde
½ paket saffran

Rör ihop och koka ihop i ca 5 minuter till såsen tjocknar något. Smaka av.

Scampi:

Köp scampi med skal (ej förkokta). Skala och snitta på längden. Ta ut den svarta tarmen. Fräs vitlöken på låg värme. Stek snabbt i smör. Salta och peppra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".