1 av 2
Peter Lyne och elever från musiklinjen Kapellsberg. Foto: Elenor Nordström
2 av 2
Stig Svedberg trivs bra med morgongänget. Ulf verkar vara mitt i något. Foto: Johannes Skoog
28e oktober 2011 P4 Morgon

50-årsjubileum för Kapellsberg

I helgen så är det stort 50-årsjubileum! Det är musiklinjen Kapellsberg som firar med konserter både lördag och söndag. Det och mycket annat pratade vi om på P4 Morgon, fredag.

Idag är det repetitioner här i Sundsvall tillsammans med Nordiska Kammarorkester.

Ett gäng elever från skolan, tillsammans med föreståndaren Peter Lyne, sätta sig på en buss mot Sundsvall för att börja repetera med Nordiska Kammarorkestern. Elenor Nordström är på plats och fick höra ett litet smakprov.

Vi pratade även med ett "fan" av filmerna om Twilight. Alice Ögren Brunsberg satt under en hel natt utanför bion i Sundsvall för att få tag i en biljett till ett arrangemang i Stockholm där man får möjlighet att träffa skådespelare från filmerna.

Det är också halloween nu i helgen. Med anledning av halloween så delade SSU i Sundsvall ut priset "Årets spöke 2011". Sverker Ottosson i miljöpartiet vann den här ärofyllda titeln, och vi ringde upp honom och kollade hur det kändes att vinna titeln. Sverker tyckte att det passade honom bra då han är lite förkyld just nu.

Stig Svedberg var med oss i studion och hängde på som side-kick under en timma på morgonen. Han värmde sig med kaffe och smaskade med frukost under sändning, allt för att göra lyssnarna hungriga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".