Talanger får visa vad de kan på dataevent

I dag och i morgon kommer hundratals dataintresserade att visa vad de går för. För i Sundsvall anordnas en stor träff där arbetsgivare ska möta unga tjejer och killar som kan sina datorer men som kanske saknar en formell utbildning.

Iyambo Davidsson som är apputveckare kommer att delta på eventet. Han utvecklar program till bland annat mobiltelefoner. Han har gjort ett nummerspel som alla kan spela. Han kommer att delta i eventet för att inspirera andra ungdomar att våga ta steget.

– Det viktigaste är att man har kreativitet så att man kommer på något nytt och sånt som folk är intresserad av, säger han.

Det är viktigt att också kunna programmering och de som har idéer men inte kan programmering måste ta kontakt med någon som kan programmera.

Mikael Bergvall är initiativtagare till eventet och han säger att fokus är att skapa jobb på ett nytt sätt och att ungdomarna ska få träffa näringslivet i Sundsvalls stadshus.

– De får också berätta för oss i näringslivet vad de tänker om framtiden, säger han.

Mikael Bergvall säger att det här är chansen att få fram nya talanger till näringslivet och det här är ett sätt att vända på varje sten.

– Traditionellt ska man ha en utbildning men det kan också sitta många där hemma som är duktiga på att programmera som behöver få chansen att visa det här, säger han.

Eventet är öppet för alla och det är ingen entré säger Mikael Bergvall. Både för deltagare från näringslivet och för ungdomar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista