Fritt fram att resa till strand eller stad. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Arkivbild. SVT Bild.
TORSDAG MORGON

Dags igen - vinn en Europaresa i Tågkuppen

P4 Morgon vidgar vyerna och skickar lyssnare söderut: Kanske till Prag, Ljubljana, Paris eller Algarvekusten. Ja, det är egentligen bara fantasin som sätter gränser för vart vinnaren i vår tävling kan bege sig. Priset är en tågbiljett som gäller under tio dagar i Europa.

Fem dagar får användas för fritt tågresande och vårt enda motkrav är att resenären ger sig av omgående – för att kunna ge oss löpande rapporter från sina resmål. Biljetten börjar gälla vid Sveriges gräns och omfattar nästan alla tåglinjer i Europa. DEn kan hämtas ut i SJ:s resebutiker eller hos oss i Radiohuset på Haga.

Nästa chans att delta i tågkuppen är torsdag 9 augusti – då åtta personer får mötas i frågesport. Frågorna är av geografisk karaktär och utgår först från vår hemmaplan i Västernorrland för att sedan avancera ut i Sverige och sedan i Europa. I varje deltävling har vi guideböcker som priser.

Förra veckan blev läraren Ulla-Britt Löfdahl från Långsele totalvinnare av tågkuppen. Han är nu på resa i Tyskland. Vad som händer där får vi rapporter om i P4 Morgon. Det får vi även av Anders Henriksson som vann den första Tågkuppen och redan har hunnit med att besöka bland annat Antwerpen och Berlin.

På torsdag morgon ställer vi en ny kvalfrågan strax efter klockan 07.20. Så håll passet redo och ring när du kan svaret. Sen åker vi!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista