Chatt med Hans Peter Edh

Fredagen den 30 januari svarade skådespelaren och revyräven Hans-Peter Edh på frågor från P4 Radio Malmöhus webbbesökare. Det handlade bland annat om skådespeleri och om en audition som uratade.

Moderator:Nu börjar chatten med Hans Peter Edh, vi håller på till 09.30. Välkomna!
Smålänning:Var det Nils Poppe som upptäckte dig? och hur var det att spela med Poppe?
Hans Peter Edh:det kan man nog säga Det var hos honom de flesta upptäckte mig. nils var härlig att arbeta med. energi och humör, han älskade fredriksdal och var som allra mest till sin fördel däruppe.man fick vara på tåspetsarna,visste aldrig vad han kunde komma med.
Berit i Åkarp:Tack för att du nämnde Eva hon är en pärla och fixar det mesta
Hans Peter Edh:som jag brukar säga:eva är vårt nav i revyn.utan henne ingen kent
Revybesökare:Vilket är det roligaste revynumret du spelat i Arlöv?
Hans Peter Edh:det är nog ett nummer för ett par år sedan som hette fågelinfluensan.en monolog om en man som blir mer o mer fågel under monologens gång.Både rolig och utmanande att göra. Maj väj från iår är oxå kul att spela
Smålänning:kan du inte berätta om dina småländska rötter
Hans Peter Edh:älskar småland,född i Växjö bodde där tills jag var 20,har min pappa kvar där,mamma gick dessvärre bort i julas.Mina två syskon spridda i uddevalla o sthlm men många kusiner kvar i växjö.kommer alltid att vara smålänning i första hand
Leif:Du har ju gjort det mesta på revyscenen, vad drömmer du om att göra i framtiden?
Hans Peter Edh:vore kul att jobba med film,det har jag inte gjort så mycket.
Mona:Hur gör du när du förbereder dina roller?
Hans Peter Edh:läser pjäsen många ggr.ser om fantasin går igång,diskuterar smink,peruk och kostymeer det är viktigt allt drar åt samma håll.före föreställning värma rösten noga med övningar, o kropp likaså. utspelar pjäsen sig i en speciell tid samlar jag fakta om den perioden.
Moderator:Nu är det 10 minuter kvar av chatten med Hans Peter Edh, passa på att ställa din fråga!
Idol:Vilken scengroda minns du bäst?
Hans Peter Edh:egentligen en audition för a chorus line på Oscars.Upptäckte att det var dansare som kunde agera dom ville ha, ochinte tvärt om. tänkte dra mig ur men övertalades av en kompis att pröva. hon såg till vi kom i samma grupp o skulle hjälpa mig men jag blev framkallad först, skulle presentera mig och göra en dubbelpiruett åt höger och en åt vånster. jag hade ingen aning om vad det var men tänkte att det är nog två varv åt varje håll, tog sats utav helsike, snurrade och ramlade ner i orkesterdiket.Blev inget engagemang.
Inger:Går du själv och tittar på amatörrevyer?
Hans Peter Edh:har varit dåligt med det eftersom vi ofta spelar parallelt.brukar försöka se växjös dock
Moderator:Tack för alla frågor, chatten med Hans-Peter Edh är nu stängd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista