Chatta om Melodifestivalen

Lördag 7 februari drar årets Melodifestivalcirkus igång igen. Här chattar Pernilla Månsson Colt som ledde den stora finalen när den hölls i Malmö 1995 med er lyssnare.

Läs och se vad Pernilla svarade på frågorna!

Moderator:Välkomna! Nu börjar chatten med Pernilla Månsson Colt, programledare i SVT. Chatten är öppen till 09.00.
liselott:hur var det att vara programledare i finalen i Malmö?
Pernilla Månsson-Colt:Jättekul, och nervöst förstås. Det kändes rätt overkligt då minns jag.
Kalle i Helsing:Var inte Melodifestivalen bättre utan en massa deltävlingar?
Pernilla Månsson-Colt:långt svar kanske:: Både ja och nej. Nej, för att det helt enkelt är osmart att inte utnyttja ett program som kan samla så många tittare och göra fler avsnitt av det. Ja, för att man missar den där känslan av att det är just ikväll och bara ikväll som det händer. Fast jag tyckier SVT gör rätt nu som gör fler deltävlingar.
Erik:Vad ska du göra när Melodifestivalen sänds i Malmö i år?
Pernilla Månsson-Colt:Jag ska gå på repetitionerna på dagen, men på kvällen tittar jag hemma i tevesoffan.
Amra:Hej Pernilla! Kan du tänka dig att själv ställa upp i Melodifestivalen?
Pernilla Månsson-Colt:Du menar att sjunga i Melodifestivalen???? Är du helt ... nej, det kan jag inte. Jag sjunger på skoj och i duschen, men jag håller absolut inte den nivån. tyvärr....
Håkan:Har du besökt Ronnie Petersons grav på Almby Kyrkogård i Örebro.Ni kommer väl från samma stad
Pernilla Månsson-Colt:Nej, det har jag inte. Men jo, vi kommer från samma stad han och jag. Tror dom har ett museum för Ronnie Peterson i Örebro numera också.
Klas:Hur tror du att Petra Mede klarar uppgiften?
Pernilla Månsson-Colt:Jag tycker hon är väldigt bra så jag hoppas hon blir bra. Hon får ju dessutom ett par program på sig att hitta sin grej. Det är tufft att välja henne tycker jag.
Svante:Hej, Pernilla Jag tycker att tävlingen blivit för stor. Många låtar är alldeles för dåliga. Jag gäspar framför TV. Vad tycker du?
Pernilla Månsson-Colt:Jaaa du, jag kan nog hålla med, en del låtar glömmer man i stort sett direkt. Men sammantaget tror jag ändå att det kommer ut FLER låtar som rä bra ur Melodifesvalen på det här sättet. Och det är ju lite kul också med Mf att det finns en del dåliga låtar - och förfärliga kläder - som man kan gäspa eller vråla över framför teven..
Moderator:Nu är det 10 minuter kvar av chatten med programledaren Pernilla Månsson Colt. Passa på att ställa dina frågor nu.
Susanne:Har du något speciellt minne från tiden som programledare för Melodifestivalen?
Pernilla Månsson-Colt:Hel festivalgrejen är så rolig, som ett cirkussällskap som man får tillhöra en stund. Och sen, plopp när festivalen är slut så är cirkuslivet över.
Mats:Hej Jag skulle helst vilja se dig som programledare i Malmö. Jag är stolt att vi har en Colt i Malmö. Hoppas att du dyker upp i rutan snart. Du är bäst...
Pernilla Månsson-Colt:Jag blir varm i hela hjärtat, tack Mats!
Lisa:Hade du tackat ja om du hade fått frågan att leda Melodifestivalen i år? Tror du att du hade klarat det bättre eller sämre jämfört med förra gången?
Pernilla Månsson-Colt:Jag känner mig själv - jag har lättare att säga ja till saker än nej - även om jag faktiskt har lyckats säga nej till att leda Melodifestivalen ett år. Jag tror att jag hade varit bättre idag - det måste jag ju tro;-) ...
Ulf i Södra San:Vad är ditt bästa tips till Petra Mede?
Pernilla Månsson-Colt:Oj. Hon är så bra så hon behöver nog inga tips av mig. Hon har den där balansen av varmt hjärta och bitskhet som jag gillar i MF- sammanhang. Det måste vara lite elakt för att bli kul, tycker jag...
Ingela Bernhold:Två frågor: Är Båstad för litet för besök av antikrundan? Denna fråga får Du bara till Dig själv: Var inte Du och Gry Forssell på Växjö-TV en gång i tiden? Henrik - sonen talade om Er då.
Pernilla Månsson-Colt:Nä, jag tror inte att Båstad är för litet. Och jo, jag och Gry startade vår tevekarriär på Växjö-TV. Vi bodde tillochmed ihop i en stor men sunkig lägenhet under ett år... Så Henrik minns rätt.
Moderator:Chatten med programledaren Pernilla Månsson Colt är nu slut. Tack för alla frågor!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista