EBBA: Komplicerad söndag, desto enklare måndag

Vill man engagera sig är det fritt fram, det finns inga gränser för melodifestivalentusiaster. Desto svårare är det att komma undan. 

Det visade sig i helgen att det kräver stort engagemang om man helt och hållet vill missa melodifestivalen, låtsas som att den inte finns. Under första tävlingen i lördags var jag på födelsedagsfest och kunde inte följa premiären. Bestämde mig istället för att se reprisen igårkväll (söndag).
Detta beslut innebar ett experiment. Skulle det gå att inte nås av nyheten fram till söndagkväll om vilka som vunnit? Mer spännande så, var tanken.
Söndagen visade sig bli komplicerad. Detta s.k experiment innebar inget surfande på internet, inte läsa tidningar eller lyssna på radio, ej heller gå förbi löpsedlar med öppna ögon (livsfarligt i trafiken) eller prata med någon som eventuellt skulle försäga sig. Det gick ganska bra, men det var inte värt slitet. Alltså, det är svårt att komma undan, hur gärna man än vill.

På redaktionen har vi enats om att festivalen är kul och vår nyfikenhet kring dom skånska artisternas uppladdning stillar vi efter hand. I morse snackade jag med Måns Zelmerlöv från Lund som tävlar på lördag, och i morgonbitt kommer sångerskan Maja Gullstrand från Helsingborg till Morgon i P4.

Vi hörs!

/Ebba

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista