EBBA: Sol och snö

Klarblå himmel och helg, samtidigt. Ren lyx när två så viktiga händelser infaller på samma gång. Men, helgen försvann i rasande tempo. Därför glad att jag även gillar måndagar, den här gången fulladdad med D-vitamin.

Lördag hela veckan är det däremot för många i Skåne vecka åtta. Nu när jag tittar ut genom fönstret snöar det igen. Helt perfekt. Vilken underbar timing. Det är ju sportlov.
Själv kan jag inte minnas ett enda ögonblick från sportloven i skolan när jag och mina kompisar verkligen gjorde det man skulle. Sporta. Nix. Vi lagade mängder av chokladpudding, låg i soffan och pratade om viktiga ämnen som killar, tv-serier och disco, kollade Dirty Dancing för tionde gången och drömde om framtiden och om vad vi skulle bli och göra när vi blev stora. Varför åkte vi inte skidor och var hurtiga. Troligen för att det inte fanns någon snö. Eller, kanske ännu mer troligt, för att vi var för lata.

I morgon kommer polisen till studion. Vi väcker även en svensktoppsartist. Uno Svenningsson får ett viktigt telefonsamtal redan 06.20.

/Ebba

/Ebba

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".