1 av 3
2 av 3
3 av 3

Rosemarie Geiss yoghurtdessert

Receptet:
3 dl turkisk yoghurt
2 msk mangopuré eller mosade bär
1 msk flytande honung
Vaniljstång eller vaniljsocker


Till dekoration:
1 banan
1 passionsfrukt
Skalet av en limefrukt
Physalis
Tandpetare

Gör så här:
Vispa ihop yoghurt, mangopuré, honung och vaniljen tills det blir fluffigt. Dekorera med skivad banan, kläm ut kärnorna ur en mogen passionsfrukt och riv limeskalet över. Skeda upp i serveringsskålar och ställ in i kylen.

Skala physalisen och trä upp op tandpetare och lägg fruktspetten brevid när du serverar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".