EBBA: Halv åtta hos oss

Lokala nyheter, trafikinformation och en väderprognos. Varje vardagsmorgon är det så halv åtta i Morgon i P4. Strax efter välkomnar jag morgonens gäst. Imorse handlade det om just halv åtta, men tolv timmar senare. 

Vi hade vi besök av Rosemarie Greiss från Malmö som deltar i matlagningstävlingen Halv åtta hos mig  i TV 4. Í
kväll är det hennes tur att agera värdinna och laga finmiddag till tre nyfunna kompisar i Malmö.
En god vän till mig deltog i samma program men i en annan stad. Jag satt som fastklistrad framför tv’n på det angivna klockslaget  och bevittnade ett fullständigt kaos i min väninnas kök.
Kanske var det hennes välkomstbål i kombination med extremt höga klackar, köttet som brann upp i ugnen eller hennes lekvägrande gäster som gjorde att jag skrattade så grannarna klagade. Hon vann inga femton tusen i prispengar. Hon kom sist. Däremot var hon roligast.
Rosemarie slängde ihop en smakrik yoghurt med fruktspett på bara några minuter i morse och receptet hittar du här på webben. Tio poäng till Rosemarie. Ikväll tänker jag kolla in hennes vegetariska kokkonst i rutan. 
Imorgonbitti är vi tillbaka igen. Strax efter halv åtta får vi besök av MFF:s nye kommunikationschef Per Welinder. 

Hörs imorgon!

/Ebba

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".