EBBA: Välkommen in bakom kulisserna

Naturligtvis ska vi ge er bloggläsare mer detaljer kring vad som händer i studion och om situationer som inte hörs i radion.

Ofta får jag frågan när på morgonen vi börjar jobba. Jo, 05.00 samlas vi och kastar oss över pressmeddelanden, morgontidningar och webbsidor för en total uppdatering kring vad som händer och har hänt.
Ibland är det lugna gatan, andra dagar är de mest betydelsfulla nyheterna redan självklara när vi kommer till redaktionen, men oftast dyker det upp saker under tiden vi sänder. Radio är snabbt, så därför väntar vi inte med att berätta något nytt vi säkert vet, och utmaningen ligger i att eventuellt kasta om i hela planeringen på några sekunder.

I morse kom chokladkonstnärerna Josefin och Erik förbi och berättade om hur man är kreativ med choklad. Från en stor skål spred sig doften av smält härlig choklad i studion. Tror du att jag ville kasta mig över skålen? Synd att luktradion är långt in i framtiden.
Härligheten mynnade ut i ett konstverk, bilderna hittar du här på vår sida. Kanske nallar jag en liten bit i vänstra hörnet, märks nog inte så mycket.
Chokladmästaren Jan Hedh var ute på sin morgonpromenad när vi ringde i morse. En stund senare var han med i en kort intervju och tipsade om choklad med sparrissmak.
Nu har vi kreativt möte på redaktionen inför morgondagens sändning. Davis Cup och Anders Järryd är två heta namn inför morgondagens sändning. Undrar du något om ditt morgonprogram i P4? Skriv i kommentarsfältet så får du svaren här i bloggen.

Nu hinner jag inte blogga mer idag. Fotografen är här för att få till snygga poträtt till hemsidan...

Hörs i morgon!
/Ebba

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".