EBBA: Fotbollsveckan börjar

Hur har det redan hunnit bli vecka tretton? Den var ju så långt fram i evigheten för ett par månader sedan. Tiden rusar mellan måndagarna. Knappt hinner helgen starta förrän den i rask takt glider över gränsen, och förvandlas till en ny vecka. Ungefär som fotbollssäsongerna.

Tänker tränarna likadant? Att det går snabbt mellan allsvenskorna? En hinner knappt avslutas förrän en ny säsong ligger på lur och väntar.
Är det längtan eller stress? Hur är läget inför årets kommande uppvisning?
Vi har bjudit in Skånes tränartrippel, Bosse Nilsson från HIF, Roland Nilsson från MFF och Tom Prahl som kör TFF, varsin morgon.
Bosse dyker upp i studion i morgonbitti och efter vår utfrågning placerar han sig vid datorn och chattar. En hel timme. Då har du chansen att fråga honom det du anser viktigt inför den första avsparken.

Mitt eget fotbollsintresse varierar. På läktaren är jag uppslukad, framför tv:n halvfokuserad och i tabellistan helt förvirrad.
Imorgonbitti gör vi intervjun tillsammans. Jag och Björn tar hand om radion, medan du sköter webben. Har du frågor om HIF, och Bosse Nilsson, kan du maila dem till chatten från klockan fyra i eftermiddag.

Just nu funderar jag på Bosses teknik och taktik. Kommer han att köra pekfingervalsen eller den perfekta fingersättningen?

Hörs i morgon! 06.00-9.30
/Ebba

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".