1 av 3
Bytte maskinteknik mot kaffe.
2 av 3
3 av 3

Fredag 3 april


Skånska artisters rötter

I en ny bok av journalisten Håkan Engström berättar tolv skånska artister om sina rötter och hur de har påverkat deras musikaliska uttryck. Några av artisterna som porträtteras är Ola Salo och Timbuktu och det viktigaste för Håkan Engström, när han valde artisterna, är att han är intresserad av dem.


Miljoner till Skånefilmare

Det har tagit tid men nu har skånefilmaren Othman Karim fått finansieringen klar av sin film Dear Alice.

I går, torsdag, offentliggjorde filminstutet att man stödjer filmen med 7 miljoner kronor. Och det ska bli drama som utspelar sig över en enda dag, säger Othman Karim.Unga lockas rösta i EU-valet

Den 7 juni är det val till Europaparlamentet. Och en grupp som inte är så intresserad av att rösta är ungdomar under 25 år. I förra valet röstade bara var fjärde person i den åldersgruppen. Nu satsar Malmö stad för första gången på att hitta ungdomsambassadörer som ska locka fler unga malmöbor att rösta i EU-valet. Mia Norberg är ungdomssamordnare i Malmö stad.


En kopp på landets minsta café

Sebastian Rybergs café är troligen landets minsta. Med bas i Vollsjö har han startat en cafékedja som specialiserat sig på att driva små och flyttbara caféer.

Bilder:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".