BJÖRN: "Ena skidan ville till Duved"

Allt går på ett ut. En av dagens gäster ringde tidigt tidigt och sa att hon skulle bli en halvtimme sen. Sånt är aldrig bra. Till saken hörde att hon missförstått tiden och således var på väg till oss en timme för tidigt. Alltså, en halvtimme för tidig, allt som allt.

Ännu mer jämnade det ut sig då dagens gästprogramledare Johan Wester kom in i leken. När programsignaturen gick igång tio minuter över sex sprang han utanför studiofönstret mellan bilen och p-automaten. Dessutom med en svår knäskada och ett envetet ryggskott.

Knäet hade tagit stryk under en skidutflykt till Åre. Inte under pågående åkning, utan under en paus. Hela Johans kropp försökte stå still, medan ena skidan valde att åka mot Duved till. På ren svenska betyder det att det gör sjukt ont i knäet.

På läkarspråk heter det tydligen distortion. Oavsett språk så fick detta konsekvensen att Johan Wester under stora delar av morgonen utövade rehabträning medelst stor gummisnodd, med ena änden fäst i foten och andra i mixerbordets ben.

Många gick förbi på Baltzarsgatan under tiden. Lika många såg förundrade ut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".