1 av 3
BILDSPEL från repetitionerna av Pariserliv på Malmö opera- och musikteater. Foto: Janne Wieslander/SR
2 av 3
3 av 3

Onsdag 22 april


Skinnade turister i Paris för 150 år sen

När Malmö opera- och musikteater sätter upp Pariserliv, då blir det första gången på 9 år som man spelar operett. Och handlingen, den om två naiva svenskar som blir skinnade på besök i Paris, är det nog, trots att den skrevs för snart 150 år sedan, en och annan turist som känner igen sig i. Nu har den blivit än mer aktuell genom att handlingen förlagts till idag.


Spara för att klara högre ränta

Reporäntan har sänkts till rekordlåga 0,5 procent och det betyder bland annat att det blir billigare att låna. Men familjeekonomen Ann-Sofie Magnussons råd är att se till att man klarar en räntehöjning till 6 procent.


Nyheter i årets deklaration

Vissa nya avdragsregler, fastighetsavgift istället för fastighetsskatt är några av nyheterna i årets deklaration. Urban Jakobsson på skatteupplysningen reder ut begreppen inför 4 maj.


Bäst när det gäller

Team Eslöv är enda skånska handbollslag kvar i slutspelet. Nu stundar en avgörande hemmamatch mot Sävehof. Anna Olsson, lagmotor säger att laget samlat ihop sig och visat att de är bäst när det gäller.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".