BJÖRN: Öppen redaktion - Ebba ringer

Följ med på en resa bakom kulisserna på redaktionen. Här får du ta del av spännande inblick i fenomen som hur man genomför ett telefonsamtal.

Ebba kan se tillbaka på en torsdagsförmiddag fylld av misslyckade försök till telefoni. Det finns en extra nerv varje gång hon tar sats för att slå ett nytt nummer. Varje gång går det nämligen fel. Fast på olika sätt.

Huvudproblemet är att hennes telefon ofta (varje gång) bestämmer sig för att bryta samtalet. Alltid helt utan förvarning och alltid när hon hunnit förklara sitt ärende och konversationen just hunnit komma in i ett avgörande skede.

Sen börjar allt om igen och efter två-tre uppringningar brukar så de olika fragmenten tillsammans utgöra något som liknar ett avslutat samtal.

Roligt är inte rätt ord, men intressant är det varje gång det händer.

För att toppa anrättningen har hon också lyckats ringa fel till en person som under lång tid vägrade förstå att samtalet inte var till honom samt ringa fel helt och hållet en gång för att hamna hos en man som valde att presentera sig som Falken.

Jag kan inte riktigt förklara vad som är så kul med just den detaljen.

Kom inte och säg att det inte är spännande med redaktionellt arbete.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".