EBBA: Annat än paljetter och strass...

Jag provade aldrig den antika ringen. Med snabb huvudräkning kunde jag hyfsat fort lista ut att OM den sköra lilla skapelsen skulle fastna på mitt finger, spelar det ingen roll att lönen kommer idag. Eller resten av året.

Morgonens gäst syns oftare i tv än hon hörs i radion, då Antikrundan på svt är hennes plattform. Smycken med hundratals år på nacken är hennes specialitet och Pia Stael Von Holstein bar gustavianska örhänge dagen till ära. Därtill en ring från 800-talet på fingret.

Vi pratade om aktioner och loppmarknader inför sommarens chanser att fynda, och vad man helt enkelt kan hoppa över att släpa hem. Vi var överens om en sak. Bäst är att använda det man köper, och inte ha det nerpackat i någon låda i rädsla av att det ska bli ”slitet”.

Men det funkar inte alltid. Mitt gamla paraplyställ jag hittade på en loppis, en härlig raritet som har formen av just ett paraply, blir fult när det används. Att proppa ner stora paraply med olika företagsreklam på, gör att historiens vingslag liksom inte märks. Så det får stå i hallen som ett konstverk, som ett smärre monument.

Imorgonbitti ska vi bekanta oss med en man som också är antik vid det här laget. Han hade en rad kvinnor och mycket god matlust på sin tid.
Snygg var han också enligt en källa...

Hörs!
Ebba

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista