EBBA: Sandra, hur många koppar kaffe blir det?

I morse hoppade Sandra Svensson in som nyhetsside-kick i Morgon i P4. Oftast hörs hon i Skåne Direkt på eftermiddagarna, men emellanåt stöttar hon upp redaktionen som kliver upp i ottan. Bäst att hon vänjer sig, för i sommar blir det fler tidiga mornar för Sandra.

När delar av redaktionen går på semester i sommar är det bla Sandra som rycker in.

Sandra, hur är det att hoppa in som nyhetssidekick i Morgon i P4?
Händelserikt! Morgonen är alltid en spännande tid på dygnet. Att få dra i de första trådarna är magiskt på något sätt. Man vet aldrig vad man hittar.

Hur morgonpigg är du? 
Inte värst, det bästa jag vet är att få sova en extra stund.

Snoozar du eller kliver du upp direkt när klockan ringer?
Efter som att det hänt att jag somnat om innan jag ens hunnit fram till snoozknappen har jag nu mer som regel att rulla ur sängen så snabbt som möjligt.

Favoritlåt att vakna upp till?
Svårt. Jag vaknar alltid till en hemsk melodi med titeln "Night Sky". Men den tjänar sitt syfte.

Hur många koppar kaffe blir det?
Två innan nio

Vad tycker du om programledarnas morgonhumör?
Som två helautomatiska speldosor. Själv behöver jag vevas igång på morgonen.

Andra planer än Morgon i P4 i sommar (typ semester eller så...)
Äta glass, äta glas, äta glass. Jag älskar att äta glass och när det är sommar har man en ursäkt att äta glass mest hela tiden - annars blir ju värmen alldeles olidlig.
Mycket till semester blir det däremot inte. I stället kommer jag att höras i alla möjliga roller här på radion. Vissa dagar sänder jag nyheter, andra är jag reporter och ibland dyker jag upp i Skåne Direkt. Några korta helgresor ska nog hinnas med men då får det bli spontant.

Välkommen tillbaka Sandra en annan morgon!

Imorgonbitti får vi besök av coachen Igor Arodris som lär ut hur man försvarar själen, och så ringer vi svensktopparen Peter Lemarc.
/Ebba

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista