Fredag 29 maj

ESS på väg till Lund

Efter ett möte i Bryssel sent i går kväll känns det nu i praktiken klar att den stora europeiska neutronforskningsanläggningen ESS kommer att placeras i Lund.

De viktiga länderna Frankrike och Tyskland stöttar den svenska kandidaturen och kommunalrådet i Lund, moderaten, Mats Helmfrid har redan har lagt champagnen på kylning.

Calaisa går sin egen väg

Skånska folkpopgruppen Calaisa är tillbaka på hemmaplan. För att utveckla och hålla kvar sin egen kreativitet har de bland annat startat ett eget skivbolag. När de slappar och tar det lugnt då är det massage och spa som är mest populärt.

Ebba och Björn på Skånemässan

Årets upplaga av Skånemässan är igång och Morgon i P4:s programledare Ebba Granath och Björn Alverfeldt testade både nya avslappningsmetoder och provsmakade smått och gott.

Den kände näringsfysiologen Fredrik Paulún är på plats och hans råd för att äta rätt är att tillåta all slags mat men i måttliga mängder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista